Friends arena: En episk scen för live musik

Friends arena har på kort tid blivit en av Sveriges mest ikoniska och mångsidiga arenor, känd för att husera några av de största musikaliska evenemangen i landet. Belägen i Solna, Stockholm, har arenan blivit ett centrum för live musik och sportevenemang sedan dess öppning. I denna artikel dyker vi djupare in i Friends arena och dess betydelse för live musik i Sverige.

Hur många får plats i Friends arena?

Friends arena har en imponerande kapacitet som gör den till en av de största arenorna i Norden. Den maximala kapaciteten för konserter är cirka 60 000 personer. För fotbollsmatcher och andra sportevenemang kan arenan ta emot upp till 50 000 åskådare. Denna flexibilitet gör att Friends arena kan anpassas för olika typer av evenemang, från intimare konserter till massiva musikfestivaler.

Denna stora kapacitet är en av anledningarna till att Friends arena har blivit en favorit bland arrangörer och artister. Med toppmodern teknik och utmärkt akustik erbjuder arenan en oslagbar upplevelse för både publik och uppträdande.

Vilka artister har uppträtt på Friends arena?

Sedan invigningen har Friends Arena varit värd för en imponerande lista av världskända artister och band. Några av de mest minnesvärda konserterna inkluderar framträdanden av internationella stjärnor som Beyoncé, Ed Sheeran, Coldplay och Bruce Springsteen. Dessa artister har valt Friends arena för sina Sverigespelningar på grund av arenans stora kapacitet och förstklassiga faciliteter. För inte så länge sedan uppträdde Taylor Swift på Friends arena som då slog publikrekord. Sammanlagt 178 679 personer såg hennes Sverigespelningar.

Friends arena hette tidigare Swedbank arena

Innan arenan blev känd som Friends arena, gick den under namnet Swedbank arena. Denna förändring skedde 2012 när Swedbank, som ursprungligen hade namnrättigheterna, beslutade att skänka dem till Friends, en organisation som arbetar mot mobbning bland unga. Detta var en symbolisk gest som syftade till att lyfta fram vikten av vänskap och gemenskap.

Namnet Friends arena speglar inte bara arenans roll som en plats för underhållning, utan också dess engagemang i sociala frågor. Denna historia ger arenan en unik identitet och en känsla av att den är mer än bara en plats för evenemang – det är en symbol för gemenskap och positiv förändring.

Friends arena byter namn till Strawberry arena

Från och med 12 juli 2024 kommer Friends arena att byta namn till Strawberry arena, efter ett nytt avtal med hotell- och fastighetsbolaget Strawberry, ägt av den norske entreprenören Petter Stordalen. Detta namnbyte markerar början på en ny era för arenan, samtidigt som den fortsätter att vara en central plats för musik- och sportevenemang i Sverige.

Namnet Strawberry arena kommer med nya möjligheter och samarbeten, vilket förväntas ytterligare höja arenans profil och attraktionskraft. Trots namnet förändring kommer kärnan i arenans verksamhet att förbli densamma – att erbjuda oförglömliga upplevelser för alla besökare.

Oförglömliga ögonblick väntar

Friends arena, snart känd som Strawberry arena, är utan tvekan en av Sveriges främsta arenor för live musik och stora evenemang. Med sin enorma kapacitet, sin redan rika historia av ikoniska framträdanden och sitt starka sociala engagemang, fortsätter arenan att vara en central punkt i det svenska musiklivet. Med en spännande framtid i sikte, kan vi förvänta oss många fler oförglömliga ögonblick på denna fantastiska scen.