Köpa konsertbiljetter online

Det där med att gå på konsert är väldigt populärt världen över. Det bli också mer vanligt att man köper sina konsertbiljetter online istället för att besöka en biljettkassa. Det har sina fördelar, bland annat slipper man stå i en lång fysisk kö till en biljettkassa innan konserten börjar.

Hur köper man konsertbiljetter online?

Att köpa konsertbiljetter online är enkelt. Man klickar sig fram till den konsert man vill gå på, och det datum man vill se spelningen. Finns det biljetter kvar kan man direkt boka så många man vill ha. Man betalar på det sätt man finner lämpligt, och så har man sin garanterade plats på konserten. Det är också smidigt att man direkt kan länka biljettförsäljningen exempelvis till sina vänner eller andra personer som kan vara intresserade av att gå på konserten.

Var köper man konsertbiljetter online?

Online finns det ett flertal biljettförsäljare som just säljer konsertbiljetter. De kanske mest kända i Sverige är AXS, Livenation samt Ticketmaster. De har funnits på marknaden under flera år och visat sig vara pålitliga. Ett annat alternativ är att köpa begagnade biljetter men det har vissa risker.

Avbeställningsskydd

När man köper konsertbiljetter online kan de ofta säljas i god tid innan konserten. Det kan vara svårt att veta vad som händer en längre fram i tiden. Att boka ett avbeställningsskydd kan därför vara klokt. Då får man tillbaka helar eller delar av det belopp man köpt biljetter för om man blir sjuk, skadad eller om något annat oförutsett sker. Det kan vara smart att titta på om den biljettförsäljare man vill köpa konsertbiljetter online på erbjuder ett sådant skydd.

Se till att biljetterna är giltiga

Se alltid till att konsertbiljetterna du köper online är giltiga. Köps dem från en seriös biljettförsäljare ska det inte vara något problem, men väljer du en oseriös sådan eller om du köper dina biljetter begagnade kan du råka illa ut. I regel har biljettförsäljare funktioner du kan använda för att se om biljetten är giltig, och flera seriösa aktörer erbjuder också köparna att kunna sälja sina biljetter genom dem om köparen inte längre kan gå på konserten.

Vilka konserter kan man köpa biljetter online till?

I dag finns det konsertbiljetter online till nästan alla konserter. Man kan behöva titta runt lite för att hitta biljetter till mindre kända artister men omöjligt att hitta dem är det inte. När det gäller väldigt kända band kan man få vara ute i god tid och nästan köa på sajterna för att få tag i en biljett eller fler. Tack vare att det finns flera företag som säljer konsertbiljetter online har det blivit lite lättare att köpa biljetter, men det kan fortfarande vara lite av en kamp.

Olika betalningsmetoder samt sätt att få biljetterna

När man köper konsertbiljetter online kan man betala på flera olika sätt. Det vanligaste är att man betalar med kort, och sedan får man biljetten via mail. Den man kan sedan skriva ut eller så scannas mobiltelefonen direkt på plats vid konserten. Man kan i vissa fall också betala via faktura, men det är inte fullt lika vanligt.